Cum să prepari aluatul pentru tarte

aluat tarte jpeg

Ingrediente: Tartele sunt unele dintre cele mai îndrăgite produse. Pot fi pregătite atât sărate cât şi dulci. Foarte important este aluatul. Iată cum se poate prepara:

Mod de preparare:Aluatul de tarte are patru ingrediente principale: făină,sare, unt şi apă rece. Mai întâi, se amestecă, cu degetele, făina cu sarea şi untul rece tăiat cubuleţe mici. Apa se adaugă treptat până la consistenţa dorită. Aluatul trebuie să fie un pic sfărâmicios, dar în acelaşi timp omogen.

Acesta nu se frământă foarte mult, pentru că se va întări şi nu se va putea întinde. Pentu a se întinde foarte bine, aluatul se pune întotdeauna la rece cel puţin 30 de minute. Cantităţile ingredientelor trebuie să fie exacte pentru a obţine consistenţa dorită şi de aceea este bine să se folosească un cântar şi nu după ochi.