Cum se fac papanaşii fierţi

papanasi fierti jpeg

Prăjiturile cu brânză proaspătă învelite în aluat pufos se prepară de regulă destul de uşor. Aşa că te sfătuim să încerci o reţetă de papanaşi fierţi, care îţi va încânta toate simţurile.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g brânză de vaci uscată, fără zer 3 linguri zahăr 4 linguri griş 3 linguri făină 200 g dulceaţă

Preparare

Amesteci brânza cu zahărul, apoi adaugi grişul şi făina. Laşi amestecul deoparte 15 minute. Între timp, pui o oală cu apă la fiert. Din aluatul de brânză formezi biluţe pe care le umpli cu dulceaţă, apoi le dai drumul în apa care clocoteşte. Fierbi papanaşii 12 minute, la foc mic.

Papanaşi cu iaurt şi dulceaţă

Papanaşi cu iaurt şi dulceaţă

Cei mai buni papanaşi braşoveni

Cei mai buni papanaşi braşoveni

Papanaşi cu sos de vişine

Papanaşi cu sos de vişine