Cum se face tortul Opera, deliciul cu foi şi cremă de cafea. VIDEO

11475070   delicious slice of chocolate cake on a plate jpeg

Se spune că a fost preparată pentru prima dată la Expoziţia Culinară de la Paris din 1903, fiind imediat apreciată datorită gustului său fin de cafea şi a glazurii de ciocolată. Astăzi prăjitura Opera este una dintre cele mai fine deserturi, ideale pentru ocaziile festive, când poate fi preparată şi sub formă de tort.

De ce ai nevoie pentru tortul Opera

Pentru blat

6 ouă, la temperatura camerei

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

50 g făină

150 g făină de migdale

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

Pentru cremă

400 g unt

200 g lapte condensat

2 linguri cafea instant

1 lingură apă

Pentru siropul de cafea

150 ml apă

2 linguri cafea instant

50 ml lichior de cafea

Pentru glazură

100 g ciocolată albă

100 g ciocolată negară

Află din acest video cum se prepară tortul Opera.