Cum se face tortul Opera, deliciul cu foi şi cremă de cafea. VIDEO

Se spune că a fost preparată pentru prima dată la Expoziţia Culinară de la Paris din 1903, fiind imediat apreciată datorită gustului său fin de cafea şi a glazurii de ciocolată. Astăzi prăjitura Opera este una dintre cele mai fine deserturi, ideale pentru ocaziile festive, când poate fi preparată şi sub formă de tort.
De ce ai nevoie pentru tortul Opera
Pentru blat
6 ouă, la temperatura camerei
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g făină
150 g făină de migdale
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă
400 g unt
200 g lapte condensat
2 linguri cafea instant
1 lingură apă
Pentru siropul de cafea
150 ml apă
2 linguri cafea instant
50 ml lichior de cafea
Pentru glazură
100 g ciocolată albă
100 g ciocolată negară
Află din acest video cum se prepară tortul Opera.