Degeţele cu cacao

degetele cu cacao jpeg

Pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce, aceste degeţele cu cacao sunt varianta perfectă. Sunt uşor de preparat, iar gustul lor te va cuceri imediat.

Ingrediente

400 g ciocolată menaj 150 g unt 200 g cacao 150 g nucă zdrobită 2 linguri lapte rece esenţă de rom zahăr, după gust

Mod de preparare

Dai prin răzătoare ciocolata şi o pui într-un vas, împreună cu laptele şi o topeşti pe baie de aburi. Adaugi untul în momentul în care ciocolata este complet topită. Amesteci energic până când obţii o compoziţie cremoasă, apoi adaugi nucile şi câteva picături de esenţă de rom. Formezi degeţelele, iar când compoziţia s-a răcit, le dai prin cacaua amestecată cu zahăr.

„Degeţele“ de pui

„Degeţele“ de pui

Biluţe cu rom, desertul de altădată

Biluţe cu rom, desertul de altădată

Biluţe cu nucă de cocos (de casă)

Biluţe cu nucă de cocos (de casă)