Desert crocant cu nectarine

Servit cu îngheţată de vanilie, acest desert crocant cu nectarine poate fi preparat ori de câte ori ai poftă de ceva bun. Şi nici nu are multe calorii.
De ce ai nevoie pentru desert
4-5 nectarine
50 g zahăr
1 lingură şi jumătate amidon
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru blat
150 g fulgi de ovăz
150 g făină
100 g zahăr brun
12 linguri unt rece
Cum se prepară desertul
Dai drumul la cuptor. Feliezi nectarinele şi le amesteci cu zahărul, amidonul şi zeama de lămâie.
Mixezi fulgii de ovăz cu făina, zahărul şi untul rece, apoi omogenizezi. Pui nectarinele într-o tavă şi deasupra aşezi blatul, pe care-l întinzi câte de bine poţi. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, până când clocoteşte pe margini. Serveşti cu îngheţată de vanilie.