Dovlecei umpluţi

Stuffed Courgette jpeg

Prăjiţi, copţi sau pe grătar, dovleceii sunt legumele ideale de pregătit pe timp de vară. Dacă familia ta adoră gustul lor inconfundabil, iată cu ce reţetă poţi să o surprinzi.

Ingrediente 2 dovlecei 1 piept de pui la grătar 200 g bacon 12 felii mozzarella 2-3 căţei usturoi 2-3 roşii 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper oţet balsamic, opţional cimbru, opţional

Mod de preparare

Speli bine dovleceii, îi tai în două, pe lung şi le scoţi miezul, pe care îl păstrezi pentru umplutură. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai cubuleţe, la fel ca pe pieptul de pui, baconul şi roşiile. Le amesteci pe toate într-un vas, adaugi miezul de dovlecel, aşezi feliile de mozzarella şi presari sare şi piper, după gust.

Cu o lingură, iei din compoziţie, umpli jumătăţile de dovlecei şi le pui într-o tavă. Adaugi uleiul peste ele şi le dai la cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. Le serveşti, dacă vrei, cu o linguriţă de oţet balsamic şi cu cimbru.