File de cod cu sos de roşii şi măsline negre

O reţetă rapidă şi delicioasă în acelaşi timp, file de cod cu sos de roşii şi măsline negre. Are puţine calorii şi poate fi introdusă în meniul celor cu restricţii alimentare.
De ce ai nevoie pentru cod
800 g file de cod
1 ceapă
1 căţel de usturoi
400 g roşii
1 linguriţă zahăr
180 g măsline negre, feliate
1 lămâie
100 ml ulei de măsline
1 linguriţă boia de ardei iute
piper
1 praf de sare
Cum se prepară codul
Toci ceapa şi usturoiul şi le căleşti în ulei câteva minute, până când se rumenesc uşor. Adaugi roşiile descojite tocate, pudra de ardei, zahărul şi piperul. Dai focul mai mic şi ţii pe foc câteva minute. Pui fileurile de peşte, sărezi, adaugi măslinele, zeama de lămâie şi dacă mai este nevoie, puţină apă. Acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic câteva minute.