File de crap în sos de bere

file de crap in sos de bere jpeg

Secretul acestui preparat este berea neagră, care-i va da peştelui un gust deosebit. Încearcă şi tu reţeta de file de crap în sos de bere şi vei descoperi un preparat delicios.

Ingrediente

5 bucăţi file de crap 2 morcovi 1 ceapă 1 păstârnac ½ rădăcină ţelină 1 căţel usturoi ½ lămâie 500 ml bere neagră 3 linguri ulei sare piper mămăligă cu verdeaţă

Mod de preparare

Tai ceapa solzişori, morcovii pe jumătate şi-i faci rondele, toci păstârnacul şi ţelina. Încingi uleiul în tigaie, adaugi legumele şi le laşi până când se înmoaie uşor. Pui căţelul de usturoi pisat şi amesteci.

image

Torni berea şi storci zeama de la lămâie. Laşi să fiarbă sosul până când se pătrund legumele.

image

Asezonezi cu sare şi piper bucăţile de file de peşte şi le aşezi în tigaie cu pielea în sus. Le laşi până când carnea este fiartă.

image

Scoţi peştele din tigaie, torni sosul într-un castron şi-l pasezi. Serveşti fileurile de crap cu sosul de bere şi mămăligă.

image