FOTO Cele mai ciudate mâncăruri

Lacuste jpeg

Gusturile nu se discută, asta este clar. Uneori o mâncare foarte bună pentru alţii, poate fi o ciudăţenie pentru ceilalţi. V-aţi întrebat vreodată cum ar fi să mâncăm paianjeni şi să bem vin de şarpe? Unii consumă astfel de preparate cu regularitate.

Iată care sunt cele mai ciudate mâncăruri din lume:

Vin de şarpe

image

Dacă vizitaţi vreodată sud-estul Asiei nu rataţi să beţi un pahar de vin de şarpe. Această băutură este foarte populară în China şi Vietnam, găsindu-se în cele mai importante restaurante. Este făcut prin inmuierea şarpetului în vin de orez şi, bineînţeles, alcool.

„Ouăle secolului”, China

image

Nu vă gândiţi că aceste ouă sunt depozitate undeva 100 de ani. Sunt depozitate doar câteva luni. Scopul este ca gălbenuşul să devină cât mai închis la culoare, de preferat verde sau maro. Nu contează ce fel de ouă sunt!

„Fugu”, Japonia

image

Peştele fugu se găseşte în Japonia şi este o specialitate. Dar cine îl consumă îşi riscă viaţa. Acest peşte este otrăvitor din cauza unei toxine ce se găseşte în algele roşii. Pentru a-l putea găti, trebuie să fii instruit, astfel bucătarii sunt învăţaţi cum să-l cureţe. Ei trebuie să scoată intestinele, ficatul şi glandele care conţin această otravă.

Păianjeni prăjiţi, Cambodgia

image

Paianjenul prăjit este o delicatesă cambodgiană. Tarantulele sunt servite cu lămâie şi piper negru în cele mai cunoscute restaurante cambodgiene şi sunt la mare căutare. Un restaurant serveşte cam 200 de paianjeni pe săptămână.

Witchetty grub, Australia

image

Fără o traducere exact, această mâncare din Australia sunt de fapt nişte larve. Când sunt prăjite, ele devin crocante. Cea mai mare ciudăţenie este că sunt consumate şi vii.

Shiokara, Japonia

image

După cum v-aţi dat deja seama, „shiokara” este o mâncare japoneză. Are la bază intestinele animalelor marine care se lasă la fermentat timp de o lună. Se serveşte întotdeauna cu un pahar cu whisky pentru a tăia mirosul şi gustul înţepător pe care îl are acest fel de mâncare.

Lăcuste

image

Lăcustele sunt pline de proteine. Dacă vreţi să cumpăraţi lăcuse prăjite, le găsiţi în pieţele din Asia, dar şi în Mexic şi, mai nou, în Londra.

Sannakji, Coreea

image

Când spui „sannakji” (pui de caracatiţă), spui Coreea. Acest fel de mâncare se prepară foarte uşor, spre deloc. Puiul de caracatiţă se taie în bucăţi şi se serveşte viu. Este o mâncare periculoară pentru că tentaculele caracatiţei se pot lipi de gât sau de cavitatea bucală.

Escamoles, Mexic

image

Escamoles sunt larve de furnici. Mai sunt numite şi „caviar de insecte”. Aceste larve se prăjesc şi sunt servite lângă alte preparare mexicane.

Beondegi, Coreea

image

Beonedgi este doar o simplă gustare pentru coreeni. Larvele de viermi sunt folosite pentru a prepara alte feluri de mâncare, dar sunt servite şi prăjite.

Tong zi dan, China

image

Numele nu ne spune mare lucru, iar în poză sunt nişte ouă. De fapt, această mâncare este cea mai controversată. În fiecare primăvară în oraşul Dongyang, ouăle se fierb în urina adolescenţilor, apoi se consumă.

Sursa: telegraph.co.uk