FOTO Pui cu ciuperci la cuptor

Şe ştie că pentru a împiedica înnegrirea ciupercilor trebuie să presari puţină zeamă de lămâie pe deasupra. Încearcă şi cumpără ciuperci sănătoase, fără pete, trece-le prin jet de apă rece şi apoi, dacă vrei, le poţi prepara într-o delicioasă reţetă de pui cu ciuperci la cuptor gratinate.
Pui cu ciuperci la cuptor - Ingrediente
2 bucăţi piept de pui (circa 600 g) sare piper ulei 3 căţei usturoi 250 g roşii cubuleţe în conservă 1 lingură cimbru tocat 200 g ciuperci champignon mici 100 g caşcaval 2 gălbenuşuri
Pui cu ciuperci la cuptor - Mod de preparare
Se spală bucăţile de piept de pui, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjesc pe ambele părţi în 3-4 linguri de ulei încins.

Se curăţă usturoiul, se toacă mărunt şi se căleşte într-o lingură de ulei încins câteva secunde, se pun cimbrul tocat şi roşiile cu tot cu sos. Se lasă pe foc câteva minute.

Se spală ciupercile, se taie felii şi se călesc în două linguri de ulei încins până se înmoaie. Se toarnă sosul de roşii într-un vas termorezistent mai mic uns cu ulei.

Se taie carnea felii groase. Se aşază deasupra sosului, strâns, feliile de carne intercalate cu ciupercile.

Caşcavalul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu gălbenuşurile. Se condimentează cu sare şi piper şi se aşază compoziţia pe carnea de pui.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 190° C şi se lasă până se rumeneşte. Se serveşte cu cartofi natur.
