Frigărui de pui greceşti
Încearcă şi tu o reţetă de frigărui de pui greceşti, îmbogăţite cu savoarea multor condimente. Vei bucura pe toată lumea cu acest preparat, fie că este vorba de un grătar în familie fie că e vorba de o ocazie specială, la care ţi-ai invitat prietenii.
Ingrediente (3 porţii)
2 bucăţi de piept de pui, fără os beţe de frigărui 160 ml ulei de măsline 80 ml oţet din vin 1 lingură oregano 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă piper 1/2 linguriţă sare 2 căţei de usturoi, tocaţi sucul de la 2 lămâi
Mod de preparare
Combini toate ingredientele (cu excepţia bucăţilor de piept de pui) şi obţii sosul în care se va marina carnea. Îl dai deoparte. Încingi grătarul. Feliezi puiul şi îl tai în fâşii groase. Pui bucăţile de pui pe beţele pentru frigărui şi le aşezi într-o tavă sau cratiţă nu foarte adâncă. Torni sosul de marinat peste frigăruile de pui şi laşi să se marineze cel puţin 2 ore (sau chiar 12 ore, dacă nu te grăbeşti). Pui frigăruile pe grătar şi le frigi cam 3-4 minute pe fiecare parte sau până când carnea s-a pătruns bine.
Timp de preparare: 2 ore şi 10 minute
Sursa: basilandbubbly.com