Frigărui turceşti

Arabian style lamb skewers jpeg

Încearcă o reţetă tradiţională de frigărui turceşti cu carne de miel, pe care o serveşti cu un sos aromat de iaurt.

Ingrediente: 500 g carne de miel 1 ardei iute 50 g caşcaval 2 căţei de usturoi coriandru, după gust sare lipii 1 legătură pătrunjel tăiat fin 1/2 linguriţă boia iute Pentru sosul de iaurt: 2 fire ceapă verde 250 g iaurt 1 fir usturoi verde 3 linguri zeamă de lămâie 2 ridichi pătrunjel sare piper

Mod de preparare

Speli carnea, o tai cubuleţe şi o dai prin maşina de tocat. Mărunţeşti ardeiul şi usturoiul, razi caşcavalul. Le amesteci cu carnea, pătrunjelul, coriandrul, boiaua şi sarea. Aşezi carnea pe frigărui, o presezi uşor de-a lungul băţului şi o frigi pe grătarul încins în prealabil, până se rumeneşte pe toate părţile.

Pentru sosul de iaurt, tai mărunt ceapa, câteva fire de pătrunjel, usturoiul şi ridichile. La final, le amesteci cu iaurtul, zeama de lămâie, sare şi piper. Serveşti frigăruile cu sos şi lipii.