Friptură de vită cu sos de roşii şi legume

Fripturile la cuptor vor fi mereu savurate cu plăcere de întreaga familie, mai ales când vine vorba de una în sos de roşii şi aromată cu legume.
De ce ai nevoie pentru friptură
2 linguri ulei
1 kg carne de vită
sare
piper
2 căţei de usturoi
1 ceapă
2 morcovi
½ ţelină
200 ml vin roşu
2 linguri pastă de tomate
pătrunjel
rozmarin
cimbru
foi de dafin
500 ml suc de roşii
Cum se prepară friptura
Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul într-o cratiţă, condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust şi o rumeneşti pe toate părţile, 8-10 minute. Adaugi legumele tocate şi le laşi 6-8 minute.
Pui vinul, pasta de tomate şi amesteci, apoi laşi să fiarbă până scade la jumătate. Adaugi cimbrul, rozmarinul, pătrunjelul, cimbrul, foile de dafin, apoi sosul de roşii. Dai cratiţa la cuptor pentru cel puţin 2 ore, până când se pătrunde carnea.