Friptură de vită în sos de vin

friptura vita sos vin jpeg

Nu trebuie să mergi în Argentina ca să mănânci cea mai bună friptură de vită în sos de vin. O poţi prepara chiar la tine acasă cu ingrediente de bază şi de bună calitate.

Ingrediente pentru friptură de vită în sos de vin

1 kg muşchi de vită 4 căţei de usturoi 2 pahare vin roşu 250 ml supă de vită 3 linguri zahăr 1 ceapă ulei 1 linguriţă cimbru uscat 3 frunze dafin

Mod de preparare pentru friptură de vită în sos de vin

Cu o zi înainte, prepari o marinată din vin roşu, căţeii de usturoi zdrobiţi, cimbru şi frunzele de dafin. Pui muşchiul de vită în această marinată şi-l laşi până a doua zi. A doua zi, pui carnea ­într-o tavă, torni trei linguri de ulei deasupra şi marinata în care a stat muşchiul, acoperi cu o folie de aluminiu şi dai totul la cuptor pentru două ore. Din când în când, scoţi friptura, o stropeşti cu supă de vită, o mai întorci şi o dai din nou la cuptor. În ultimele 30 de minute, îndepărtezi folia de aluminiu.

Într-o tigaie, topeşti zahărul, adaugi ceapa tăiată solzişori şi o caramelizezi un minut. Strecori sosul de la friptura de vită, îl adaugi peste ceapa caramelizată şi laşi să fiarbă înăbuşit 10 minute. Aşezi friptura pe un platou. La final, treci sosul obţinut ­printr-o strecurătoare şi îl torni peste friptură. Aşa ai obţinut cea mai bună friptură de vită în sos de vin.