Friptură de vită la tigaie

friptura la tigaie jpeg

Ai poftă de o mâncare cu carne de vită? Îţi propunem reţeta de mai jos:

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 kg cartofi noi

400 g carne slabă de viţel

100 g pastramă de porc

2 linguri ulei

1 ceapă mică roşie

5-6 ciuperci champignon

2 căţei de usturoi

pătrunjel verde

oregano

sare

piper

Mod de preparare

Porţionezi carnea bucăţi potrivite, tai pastrama felii şi le rumeneşti uşor pe toate părţile cu cele două linguri de ulei. Adaugi ceapa tăiată rondele subţiri, ciupercile feliate (sau întregi, dacă sunt mici), usturoiul zdrobit şi continui călirea câteva minute până când se înmoaie ceapa.

Între timp, cureţi cartofii de pieliţe, îi speli sub jet de apă rece, îi tai felii groase sau îi laşi întregi, dacă sunt mici, apoi îi adaugi în tigaie peste restul ingredientelor. Torni 100 ml apă şi laşi toate ingredientele să se rumenească împreună şi să scadă zeama, întorcându-le din când în când. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper, aromatizezi cu oregano şi pătrunjel verde şi o serveşti caldă.