Friptură fragedă din piept de porc cu mirodenii

Carnea de porc este delicioasă în combinaţie cu mirodenii, aşa că merită să încerci această reţetă.
Ai nevoie de
1,5 kg piept de porc cu şorici piper sare 2 linguri seminţe fenicul Cimbru 4-5 căţei usturoi 2 linguri ulei ½ lămâie
Mod de preparare
Pui într-un mojar cimbru, fenicul, sare, piper, căţeii de usturoi şi uleiul şi le freci până obţii o pastă. Tai pieptul de porc şi întinzi pasta de mirodenii. Rulezi şi legi cu o sfoară. Crestezi şoriciul, aşezi rulada în tavă şi o acoperi cu o folie de aluminiu. O pui la cuptorul încins în prealabil, aproximativ o oră, dai folia la o parte şi stropeşti rulada cu zeamă de lămâie. Mai ţii la cuptor până se rumeneşte.