Fursecuri cu gem

fursecuri cu gem jpeg

Iată un desert simplu şi rapid, care îi va încânta nu doar pe adulţi, ci şi pe copii. Trebuie să încerci aceste fursecuri cu gem.

Ingrediente

500 g făină 200 g unt 1 albuş 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare gem de căpşuni zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi untul, ţinut la temperatura camerei, cu zahărul pudră până se omogenizează. Adaugi albuşul, esenţa de vanilie şi continui să mixezi. Încorporezi făina, sarea şi omogenizezi până când obţii un aluat elastic.

Presari făină pe suprafaţa de lucru, întinzi aluatul şi-l decupezi în ce forme doreşti. Aşezi fursecurile într-o tavă tapetată, lăsând spaţii între ele. Dai tava la cuptor până când se rumenesc fursecurile. După ce s-au răcit, le lipeşti două câte două cu gem de căpşuni. Le pudrezi cu zahăr.