Găluşte de mere în sos de scorţişoară

Merele coapte ţi se par prea fade? Atunci prepară reţeta de găluşte de mere în sos de scorţiloară. Este incredibilă!
De ce ai nevoie pentru găluşte de mere
Pentru aluat
400 g făină
1 praf de sare
7 linguri apă rece
150 g unt sau margarină pentru prăjituri
Pentru sirop
400 ml apă
200 g zahăr
3 linguri unt
¼ linguriţă scorţişoară
Pentru mere
100 g zahăr
6-8 mere medii
scorţişoară
6-8 linguri unt
Cum se prepară găluştele de mere
Pentru aluat, combini sarea cu făina, apoi o frămânţi cu untul tăiat cubuleţe. Când capătă o consistentă nisipoasă, torni apa foarte rece şi omogenizezi. La final trebuie să obţii un aluat omogen şi ferm. Mai adaugi apă dacă mai este nevoie.
Pentru sirop, combini toate ingredientele, le pui pe foc şi ţii până când începe să se îngroaşe siropul. Dai deoparte.
Dai drumul la cuptor şi ungi cu unt o tavă.
Descojeşti merele, le îndepărtezi cutia de seminţe şi pui în mijloc unt amestecat cu scorţişoară şi o linguriţă cu unt.
Întinzi o foaie din aluat, pe care o decupezi în 6 sau 8 bucăţi egale. Înfăşori fiecare bucată de alut în jurul merelor. Pui găluştele în tavă şi torni peste ele siropul. Dai tava la cuptor 40-45 de minute, până când furculiţa întră cu uşurinţă în ele.
Sursa http://thebakermama.com