Gogoşi pufoase
Merită să încerci această reţetă de gogoşi pufoase şi apetisante.
Ingrediente
250 g făină 40 g zahăr 1 praf de sare 7 g drojdie uscată 125 ml lapte 1 ou 20 g unt coaja de la o lămâie ulei, pentru prăjit
Preparare
Amesteci făina cu zahărul, sarea, drojdia uscată şi coaja rasă de lămâie. În mijlocul acestui amestec torni laptele şi oul bătut. Amesteci bine aluatul. La final, adaugi untul moale şi frămânţi un aluat elastic, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră.
După aceea întinzi aluatul într-o foaie de 1 cm şi descupezi formele de gogoşi. Prăjeşti gogoşile în ulei încins şi le laşi pe un prosop de hârtie, ca să se scurgă excesul de ulei.
Foto: Profimedia