Hering la grătar cu budincă de cartofi

Un preparat delicios, pe bază de hering, care nu are cum să nu te cucerească cu gustul său intens. Prepară şi tu heringul la grătar şi serveşte-l cu o budincă de cartofi. Vei da lovitura cu această combinaţie.
Ingrediente
2 fileuri hering sare 2 linguri ulei piper
Pentru budincă
4 cartofi
1 ceapă
2 ouă
100 g smântână
200 g caşcaval
3 căţei de usturoi
sare
piper
chimen măcinat
oregano
pătrunjel
unt, pentru uns
Pentru servit
5 linguri hrean ras
2 linguri smântână
1 ceapă roşie
verdeaţă
Mod de preparare
Fileurile de hering le cureţi, le speli şi le usuci pe prosoape absorbante. Presari peste ele sare şi piper, după gust, şi le frigi câte 2 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu puţin ulei şi le laşi deoparte.
Pentru budincă, cureţi cartofii şi ceapa şi le tai după dorinţă. Aşezi cartofii într-o tavă unsă cu puţin unt. Razi 100 g de caşcaval şi-l pui într-un castron. Baţi ouăle spumă şi le amesteci cu caşcavalul, smântâna, ceapa şi usturoiul pisat. Condimentezi cu sare, piper, oregano, pătrunjel tocat şi chimen măcinat, după gust. Torni compoziţia peste cartofii din tavă şi presari caşcavalul rămas. Dai la cuptor până când se leagă şi se rumeneşte.
Serveşti fileurile cu budincă de cartofi şi salată de hrean, făcută din hrean amestecat cu smântână, rondele de ceapă roşie şi verdeaţă, după gust.
Terină de hering marinat, reţeta pe care trebuie să o încerci
Terină de hering marinat, reţeta pe care trebuie să o încerci