Iahnie de fasole cu sos de roşii, reţeta tradiţională de post

1 iahnie jpg jpeg

Ori de câte ori vă este poftă de o mâncare tradiţional românească, preparată ca la mama acasă, iahnia de fasole este reţeta perfectă.

De ce ai nevoie pentru iahnie de fasole

400 g fasole albă

1 morcov

2 cepe

2 linguri pastă de tomate

200 ml suc de roşii

sare

piper

mărar

pătrunjel

4-5 linguri ulei

Cum se prepară iahnia de fasole

Înmoi fasolea în apă cu o seară înainte să o prepari. A doua zi o scurgi şi o pui din nou la fiert în apă cu sare. O fierbi până când începe să se înmoaie, apoi pui o ceapă tocată şi morcovul ras şi laşi să fiarbă până când se înmoaie.

Separat, încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată rămasă, până când se rumeneşte uşor pe margini. Adaugi fasolea, o parte din zeama în care a fiert, pasta de tomate, sosul de roşii şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Când a scăzut sosul, stingi focul şi presari verdeaţa tocată.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg