Iahnie de fasole cu sos de roşii, reţeta tradiţională de post

Ori de câte ori vă este poftă de o mâncare tradiţional românească, preparată ca la mama acasă, iahnia de fasole este reţeta perfectă.
De ce ai nevoie pentru iahnie de fasole
400 g fasole albă
1 morcov
2 cepe
2 linguri pastă de tomate
200 ml suc de roşii
sare
piper
mărar
pătrunjel
4-5 linguri ulei
Cum se prepară iahnia de fasole
Înmoi fasolea în apă cu o seară înainte să o prepari. A doua zi o scurgi şi o pui din nou la fiert în apă cu sare. O fierbi până când începe să se înmoaie, apoi pui o ceapă tocată şi morcovul ras şi laşi să fiarbă până când se înmoaie.
Separat, încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată rămasă, până când se rumeneşte uşor pe margini. Adaugi fasolea, o parte din zeama în care a fiert, pasta de tomate, sosul de roşii şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Când a scăzut sosul, stingi focul şi presari verdeaţa tocată.