Iahnie din carne de găină

iahnie jpeg

Prepară o iahnie gustoasă din carne de găină, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

900 g carne de găină ½ lingură făină de grâu făină 2linguri vin ulei 2-3 dovlecei 2 vinete 4 roşii decojite 2 pahare fasole păstăi 2 cepe 1 cană pastă de tomate 2 ardei graşi 2 căţei de usturoi mărar, după gust foi de dafin, după gust sare piper

Mod de preparare

Tai carnea bucăţi, o stropeşti cu vin şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust. O laşi deoparte 20 de minute. O prăjeşti într-o tigaie încinsă până se rumeneşte. Aşezi carnea într-un ceaun, torni peste ea pasta de tomate şi o dai să fiarbă înăbuşit, până e pe jumătate gata. Adaugi făina de grâu diluată cu puţină pastă de tomate şi mai laşi la fiert încă 10 minute.

Tai vinetele rondele, torni peste ele apă clocotită, le laşi 10 minute, apoi le strecori şi le pui sub o presă, până se scurge sucul amar. Le dai prin puţină făină, apoi le prăjeşti. Provedezi la fel cu dovleceii.

Tai roşiile felii şi le dai prin răzătoare. Amesteci cu carnea păstăile, ceapa şi vinetele. Roşiile şi ardeiul se adaugă la sfârşit, la fel ca şi dovleceii, usturoiul tocat mărunt, foi de dafin şi piper. Laşi să fiarbă înăbuşit cu capac, până ce carnea este făcută şi se întrepătrund bine toate aromele. Serveşti cu mărar tocat.

Sursa http://hamov-hotov.ru