Îngheţată cu banane şi scorţişoară

Jamie Oliver ne recomandă un desert răcoritor, la început de vară, cu banane coapte şi scorţişoară. Acest desert se situează undeva între iaurtul congelat şi îngheţata. Este uşor de preparat şi vei descoperi că îţi va fi greu să îi rezişti.
Îngheţată cu banane şi scorţişoară - Ingrediente
5 banane coapte 2 portocale 4 linguri miere lichidă 3 linguriţe scorţişoară măcinată 300 ml lapte 250 g iaurt natural degresat ciocolată neagră (cu 70% cacao) 1 praf de sare
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 170 ºC. Cureţi bananele şi le aşezi într-un vas termorezistent. Razi coaja de portocală (să fie fină) şi o dai deoparte, apoi tai portocalele în două şi storci sucul de la una întreagă şi de la încă o jumătate peste bananele curăţate. Le stropeşti cu miere şi presari 2 linguriţe de scorţişoară, apoi le dai la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc şi se înmoaie. Le laşi deoparte să se răcească.
Pui bananele, împreună cu siropul din vasul în care s-au copt, într-un blender, apoi le amesteci cu laptele şi cu iaurtul. Adaugi coaja rasă de portocală păstrată, sucul de la jumătatea de portocală rămasă, un praf de sare şi restul de scorţişoară. Pui compoziţia într-un vas şi o dai la congelator 3 ore. Din oră în oră, scoţi îngheţata, o baţi cu un tel şi apoi o dai din nou la congelator, să se închege. Serveşti îngheţata în boluri, cu coajă de portocală presărată din loc în loc şi cu ciocolată neagră rasă, după gust.
Sursa: www.jamieoliver.com