Îngheţată de ciocolată

Când ai poftă de ceva dulce, nimic nu se compară cu o îngheţată de casă, precum această variantă cu ciocolată. Apetisantă şi răcoritoare, îngheţata cu ciocolată nu trebuie să lipsească din meniul tău de vara aceasta!
Ingrediente
100 g ciocolată neagră 300 ml lapte 85 g zahăr 3 gălbenuşuri 300 ml frişcă
Mod de preparare
Rupi ciocolata bucăţi, o amesteci cu laptele şi o pui pe foc mic, până se topeşte. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se dizolvă, le pui peste lapte şi aşezi din nou cratiţa pe foc, amestecând până se îngroaşă, după care stingi focul şi laşi la răcorit. Baţi frişca şi o încorporezi în crema de ciocolată. Torni îngheţata în forme, pe care le dai la congelator. O amesteci din oră în oră, timp de trei ore, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Foto: Profimedia.