Lasagna cu dovlecei în sos, reţeta pas cu pas
Uşor de preparat şi foarte gustoase, rulourile din foi de lasagna cu dovlecei au un aspect inedit şi o aromă pe măsură, atât de îmbietoare, încât nu vor rezista prea mult în farfurie.
De ce ai nevoie ca să prepari lasagna cu dovlecei în sos: 12-14 foi pentru lasagna 500 g brânză ulei 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ceapă tocată 3-4 ardei graşi, tocaţi parmezan ras, după preferinţă 1 morcov tocat cimbru, după gust 2 dovlecei 200 g brânză cheddar, tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel tocat ceapă verde tocată, după gust 700 g roşii descojite, mărunţite sare piper
Care sunt paşii ca să prepari lasagna cu dovlecei în sos:
Pasul 1
Fierbi foile de lasagna 5 minute în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Le scurgi bine şi le laşi să se usuce.
Pasul 2
Amesteci brânza mărunţită, din care păstrezi 100 g, cu ardeii graşi, morcovul, pătrunjelul şi ceapa verde. Potriveşti
de gust cu sare şi piper.
Pasul 3
Aşezi pe fiecare foaie de lasagna o bucată subţire de dovlecel, tăiată pe lung şi o felie de brânză cheddar. Umpli foile cu
1-2 linguri din compoziţia cu brânză, apoi formezi rulouri pe care le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.
Pasul 4
Sotezi ceapa cu usturoiul 3-5 minute, apoi le combini cu roşiile descojite şi mai ţii pe foc încă 2-3 minute, amestecând din când în când. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni sosul în tavă şi presari brânza păstrată şi parmezanul. Dai la cuptorul încins 20-25 de minute. Serveşti cu crenguţe de cimbru.