Lasagna cu dovlecei şi sos de brânză

lasagna de dovlecei jpeg

Este vremea preparatelor cu dovlecei, ideale pentru mese uşoare dar şi foarte gustoase. Încearcă reţeta de lasagna pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

450 g carne tocată de curcan sau vită 700 g pastă de tomate 300 g spanac 5 dovlecei, tăiaţi felii pe lungime 490 g brânză mărunţită 200 g mozzarella, rasă 3 linguri quinoa

Mod de preparare

Într-o tigaie, rumeneşti carnea tocată la foc mediu, 10 minute, amestecând din când în când. Amesteci cu pasta de tomate încă 5 minute. Transferi într-un vas şi dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, căleşti spanacul până se înmoaie. Scurgi lichidul rămas. Dai deoparte. Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Ungi o tavă cu câteva linguri din sosul cu tomate şi carne şi presari o lingură de quinoa. Aşezi felii de dovlecel pe toată suprafaţa tăvii. Torni jumătate din cantitatea de tomate, apoi continui cu jumătate din brânză, urmată de jumătate din cantitatea de spanac şi 1 lingură quinoa. Continui cu al doilea rând de straturi, terminând cu feliile de dovlecei şi lăsând mozzarella la final.

Acoperi şi dai la cuptor 45 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi încă 20 de minute sau până ce brânza se rumeneşte uşor. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://ifoodreal.com