Mâncare cu busuioc

Ingrediente: 1 kg conopidă, 4 roşii, 2 linguri pastă tomate, 2 cepe, 2 ardei graşi, 2 linguri ulei, 1/2 linguriţă busuioc uscat, frunze de busuioc pentru décor, sare, piper
Mod de preparare: Număr porţii: 2 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică
Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o pui în apă cu sare pentru 10 minute. Ceapa o toci şi o pui la călit în ulei, adaugi ardeii tocaţi mărunt şi laşi până se înmoaie. Adaugi bucheţelele de conopidă, roşiile tăiate în patru şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Mai pui apă dacă scade.
Torni pasta de tomate, busuiocul uscat, sare, piper şi mai dai în câteva clocote. Mâncarea se serveşte caldă, decorată cu frunze de busuioc.