Mâncare de fasole cu afumătură
Dacă renunţi la carne, poţi prepara această mâncare de fasole şi în zilele de post. Va fi delicioasă!
De ce ai nevoie pentru mâncare de fasole
450 g fasole albă sau roşie
3 linguri ulei
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
2 morcovi
100 g kaizer
sare
piper
1 foaie dafin
1 linguriţă boia de ardei
pătrunjel
Cum se face mâncarea de fasole
Pui fasolea în apă şi o laşi la înmuiat peste noapte, apoi o scurgi şi schimbi apa. O acoperi cu apă, îi dai un clocot, apoi scurgi apa şi o pui din nou la fiert în apă cu sare. O laşi până când începe să se înmoaie, apoi adaugi morcovii tocaţi şi ceapa mărunţită. Mai laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.
Toci kaizerul şi-l rumeneşti câteva minute, apoi adaugi cu un polonic fasole şi puţină supă. Adaugi usturoiul tocat, boiaua, foaia de dafin, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă până scade.