Mâncăre din carne de porc cu spanac

De origine italiană, porc saltimbocca alla romana, aşa cum este cunoscută reţeta, este una dintre cele mai des preparate. Iată cum se face mâncăre din carne de porc cu spanac!
De ce ai nevoie pentru mâncare
1 cotlet de porc
4 linguri ulei
4 felii şuncă
2 linguri unt
frunze de salvie
3 căţei de usturoi
100 ml vin alb
200 ml supă de carne
120 g brânză tare
sare
piper
500 g spanac
Cum se prepară mâncarea
Cureţi carnea de grăsime, apoi o feliezi, nu foarte subţire. Înfăşori fiecare felie de carne în jumătate de felie de şuncă. Încingi jumătate din cantitatea de ulei, apoi rumeneşti feliile de carne, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoţi şi aşezi în locul lor untul, frunzele de slavie şi le ţii 1 minut să îşi lase savoarea. Scoţi salvia şi pui în loc 2 căţei de usturoi, iar după 30 de secunde torni vinul.
Laşi să clocotească, apoi torni supa şi amesteci până când se îngroaşă sosul, apoi adaugi carnea şi brânza, acoperi şi mai laşi să firabă câteva minute, cât se se pătrundă carnea. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Separat, sotezi spanacul tocat în restul de ulei, adaugi 2 căţei de suturoi tocaţi şi mai ţii pe foc 1-2 minute. Serveşti carnea cu spanac.