Mâncărică de cartofi cu varză şi bacon

Un preparat rapid, săţios şi foarte gustos, mâncărica de cartofi cu varză şi bacon este una dintre reţetele pe care trebuie să o încerci toamna asta.
Ingrediente
300 g varză tocată
2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
5 fâşii de bacon
5 căţei de usturoi, pisaţi
sare
piper
Mod de preparare
Rumeneşti baconul într-o tigaie, aproximativ 10 minute, la foc mediu. Transferi pe o farfurie, iar după ce s-a răcit, îl tai bucăţele. În aceeaşi tigaie, adaugi în grăsimea rămasă de la bacon, cartofii şi varza. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Acoperi cu un capac şi laşi mâncărica pe foc până ce cartofii se întrepătrund şi varza începe să se înmoaie, amestecând din când în când. Spre final, combini cu usturoiul. Serveşti cu bucăţelele de bacon.
Sursa http://www.savorytooth.com