Miniprăjituri cu lămâie şi gem

La sfârşit de săptămână, când ai mai mult timp pentru cei dragi, le poţi prepara copiilor aceste miniprăjituri cu lămâie şi gem. Extrem de apetisante şi de delicioase, micuţele deserturi vor dispărea în cel mai scurt timp de pe platou.
Ingrediente
250 g smântână 250 g zahăr 200 g unt moale 3 ouă 480 g făină 2 lămâi 2 linguriţe rase praf de copt 1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g gem de căpşuni
Pentru glazură
200 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
Preparare
Pentru a prepara blatul, amesteci smântâna cu praful de copt şi laşi amestecul deoparte. Separat, baţi untul cu zahărul până obţii o cremă pufoasă. Pui ouăle pe rând şi continui să mixezi. Adaugi zeama şi coaja de la cele două lămâi, smântâna amestecată cu praful de copt, făina şi sarea. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele. Aluatul obţinut îl torni în 5 forme de minichecuri pe care le dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 45 de minute, până cand blaturile trec testul scobitorii.
Între timp, pregăteşti glazura. Peste zeama de lămâie torni treptat zahărul pudră şi amesteci continuu până obţii o pastă albă, cremoasă.
Tai în 3 părţi egale blaturile de minichecuri şi ungi fiecare bucată de blat cu gem de căpşuni, apoi le îmbraci pe fiecare în glazura de lămâie.
Foto: Profimedia