Musaca de varză

Musaca de varză jpeg

Dacă vrei să pregăteşti ceva deosebit, foarte săţios şi apetisant, poţi alege o musaca. Este uşor de pregătit şi te va cuceri cu aromele ei. Nu-ţi rămâne decât să aranjezi masa, în aşteptarea delicioasei combinaţii de varză cu carne.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1h
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

1 kg de carne

1 varză mai mare

2 cepe

2 ouă

3 linguri ulei

500 g roşii

1 lingură bulion de roşii

sare şi piper, după gust

300 g smântână

¼ cană suc de roşii

verdeaţă tocată

Mod de preparare

Dai carnea prin maşina de tocat. Căleşti în cele 3 linguri de ulei ceapa tăiată mărunt, apoi pui carnea în aceeaşi tigaie. Când s-au călit, iei amestecul de pe foc. Presari sare şi piper, după gust. Încorporezi cele două ouă şi adaugi verdeaţa tocată.

Cureţi varza şi îi îndepărtezi cotorul. Dai în clocot foile de varză, apoi le strecori, păstrând zeama în care au fiert. (O altă variantă este să foloseşti la musaca varză crudă, pe care doar o tai mărunt înainte de a o pune în tavă. La sfârşit va fi la fel de fragedă).

Într-o tavă tapetată, aşezi un strat de felii de roşii, apoi unul de varză, unul de carne şi tot aşa până se epuizează roşiile, varza şi carnea. Adaugi sucul de roşii. Completezi cu o lingură de bulion de roşii, apoi cu zeama în care ai clocotit varza (sau cu apă, în cazul în care ai folosit varză crudă tăiată fideluţă). Torni smântâna.

Dai tava la cuptor şi o laşi aproximativ o oră.

Foto: tastycraze.com