Negresă

Negresa este desertul ideal atunci când vrei să le oferi celor dragi o prăjitură delicioasă, dar nu ai timp şi nici dispoziţia necesară să stai cu orele în bucătărie. Simplă de făcut şi fără să necesite prea multe ingrediente, această reţetă te va cuceri cu gustul său desăvârşit.
Ingrediente Negresă
Pentru aluat
- 250 ml apă minerală
- 250 g zahăr pudră
- 100 ml ulei
- 4 linguri dulceaţă de zmeură
- 2 linguri cacao
- 600 g făină
- 1 pliculeţ praf de copt
Pentru glazură
- 150 g nuci pisate
- 2 linguri cacao
- 6 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor
Mod de preparare Negresă
Pentru aluat, cerni făina într-un vas, adaugi praful de copt, torni apa minerală, pui zahărul pudră, uleiul, dulceaţa de zmeură şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă tapetată. Coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute.
Pentru glazură, pui într-o crăticioară toate ingredientele, mai puţin nucile, şi laşi la fiert până ce compoziţia capătă consistenţa smântânii, amestecând continuu. Întinzi uniform nucile pisate şi torni glazura de ciocolată. Tai triunghiuri şi o serveşti rece.