"Nuci" cu cremă de vanilie, un desert care îţi va aminti de copilărie

nuci cu crema de vanilie hepta jpeg

Cine nu îşi aminteşte de clasicele nuci umplute cu cremă de vanilie, un desert care ne încânta când eram copii? Reţeta simplă de mai jos te va ajuta să le oferi celor mici o bucurie, aşa că prepară-le un platou cu „nuci”.

"Nuci" cu cremă de vanilie - Ingrediente

150 g margarină 200 g făină 100 g zahăr 1 lingură rom 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie Pentru cremă 100 ml lapte 1 lingură amidon 150 g zahăr pudră 200 g unt 2 esenţe de vanilie zahăr pudră, pentru decor

"Nuci" cu cremă de vanilie - Mod de preparare

Freci margarina cu zahărul, apoi adaugi romul, făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Obţii un aluat vârtos, pe care îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute. Întinzi o foaie mai groasă de 0,5 cm şi decupezi discuri mici. Aşezi într-o tavă unsă şi tapetată şi dai la cuptor 15-20 de minute. Fierbi laptele cu amidonul până se îngroaşă şi laşi la răcit. Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi încorporezi treptat compoziţia de lapte. Lipeşti fursecurile coapte şi răcite, două câte două, cu crema de vanilie şi le presari cu zahăr pudră.