Pâine dulce cu iaurt, reţeta pas cu pas

painici jpeg

Servite cu gem, aceste pâinici dulci cu iaurt sunt tot ce ţi-ai putea dori la micul dejun. Iată cum se prepară, pas cu pas!

De ce ai nevoie pentru pâinici

400 g făină

100 g zahăr

50 g unt topit

250 g iaurt simplu sau cu gust de vanilie

7 g drojdie

1 lingură miere

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

coajă de lămâie

Cum se prepară pâinicile

Combini untul topit cu zahărul şi amesteci până când se dizolvă. Separat, amesteci iaurtul cu mierea, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie. Dizolvi drojdia în puţină apă, apoi o pui peste iaurt. Încorporezi făina şi untul şi frămânţi până când obţii un aluat moale, pe care-l laşi la crescut 2 ore.

image

Împarţi aluatul în 9 părţi egale, pe care le întinzi sub forma unor fâşii. Împleteşti câte trei fâşii şi le legi bine la capete. Pui pâinicile într-o tavă cu hârtie de copt, le laşi să crească şi le dai la cuptor până când se rumenesc.

image

Sursa http://www.manusmenu.com

http://www.manusmenu.com