Parfait cu frişcă şi cremă de lămâie

Pentru ocazii speciale, prepară acest delicios parfait cu frişcă şi cremă de lămâie.
De ce ai nevoie pentru parfait
Pentru crema de lămâie
100 ml zeamă de lămâie
1 00 g zahăr
3 ouă
4 linguri unt
Pentru blat
16 biscuiţi digestivi
Pentru crema de brânză
220 g cremă de brânză
100 g biscuiţi cu unt
50 g zahăr
220 g frişcă bătută
Pentru decor
100 g frişcă bătută
biscuiţi cu cacao
Cum se prepară parfait cu frişcă şi cremă de lămâie
Într-o cratiţă, amesteci zeama de lămâie, zahărul şi ouăle. Pui totul pe foc, adaugi untul şi amesteci până când se îngroaşă crema. O dai deoparte şi o laşi la răcit, apoi o ţii la frigider.
Pentru blat, zdrobeşti biscuiţii digestivi.
Pentru crema de brânză, mixezi biscuiţii rupţi cu crema de brânză şi zahărul. La final, adaugi frişca şi o amesteci cu mişcări uşoare.
Pui în pahare un strat de biscuiţi zdrobiţi, apoi unul de cremă de brânză, unul de cremă de lămâie, apoi unul de biscuiţi, brânză şi cremă de lămâie. Decorezi cu frişca bătută şi biscuiţi cu cacao.