Pârjoale de varză

Cabbage Burgers jpeg

Gustoase şi simplu de preparat, pârjoalele de varză te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente Pentru pârjoale 500 g varză 100 g ciuperci 75 g caşcaval 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină sare piper ulei, pentru prăjit Pentru sos 200 ml supă de pui 50 ml vin alb pătrunjel

Mod de preparare

Separi frunzele de varză de cotor, îndepărtezi nervurile, le opăreşti în apă cu sare, apoi le laşi la scurs. Căleşti în puţin ulei ceapa tocată şi ciupercile tăiate sferturi, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit.

Toci frunzele de varză şi le amesteci cu ceapa, adaugi ouăle, făina, caşcavaul ras, sare şi piper, după gust. Formezi pârjoalele cu mâna umedă, apoi le rumeneşti în ulei pe ambele părţi şi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Amesteci supa de pui cu vinul şi cu pătrunjel tocat. Serveşti pârjoalele cu sos.