Paste cu dovlecei şi brânză, la cuptor

Dacă nu ai încercat până acum combinaţia de paste cu dovlecei, îţi spunem doar că este delicioasă. Adaugă-le brânză şi cârnăciori şi dă-le la cuptor, pentru un preparat săţios şi apetisant.
Ingrediente
350 g penne
2 linguriţe ulei
500 g cârnăciori
1 ceapă, feliată
2 căţei de usturoi, pisaţi
2 dovlecei, taiaţi fâşii
125 ml smântână degresată
200 g brânză ricotta
40 g caşcaval
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Păstrezi 80 ml din apa în care au fiert. Într-o tigaie, rumeneşti în puţin ulei încins, cârnăciorii tăiaţi bucăţele, 4-5 minute, până îşi schimbă culoarea. Amesteci încă 2 minute cu ceapa sau până se înmoaie. Combini cu usturoiul încă 1 minut.
Adaugi dovleceii, smântâna, pastele şi lichidul păstrat şi le amesteci 2 minute, până se întrepătrund toate aromele. Încorporezi jumătate din cantitatea de brânză.
Transferi într-o tavă sau vas termorezistent. Presari deasupra caşcavalul şi restul de brânză, uniform. Dai la cuptor 20 de minute sau până ce brânza se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti imediat.
Sursa http://www.taste.com