Piept de curcan la tavă
Deoarece carnea de curcan este recomandată pentru o alimentaţie sănătoasă vă propunem o reţetă gustoasă şi săţioasă.
Ingrediente
600 g piept de curcan 2 linguri ulei de măsline 150 ml vin alb sec rozmarin sare piper
Pentru sos
1 ceapă potrivită
2 căţei de usturoi
300 ml suc de roşii
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
mică
100'
4 porţii
Mod de preparare
Amesteci într-un castron uleiul, vinul, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi ungi bucata de carne, pe toate părţile, cu acest sos. Acoperi cu o folie şi laşi carnea la rece circa două
ore.
Din când în când întorci carnea în sos. Separat, toci ceapa mărunt, o căleşti în puţin ulei de măsline până se înmoaie, apoi adaugi usturoiul zdrobit, sucul de roşii, sare şi piper, după gust. Laşi sosul să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, apoi îl treci prin sită.
Aşezi bucata de carne într-o tavă împreună cu sosul în care s-a macerat, adaugi 200 ml apă (sau supă de pui strecurată), acoperi cu capac sau folie de aluminiu şi o introduci în cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute. În ultimele 15 minute, scoţi capacul (sau folia de aluminiu), adaugi sosul preparat separat şi laşi friptura în continuare la cuptor până carnea este
bine pătrunsă.
O serveşti caldă, tăiată felii, asezonată cu sosul din tavă şi garnisită cu sote de legume.