Piept de pui cu legume

Nu ai mai preparat până acum o astfel de mâncare, dar noi îţi garantăm că va fi una dintre cele mai delicioase reţete cu carne de pui.
De ce ai nevoie pentru piept de pui cu legume
1 lingură ulei
2 cepe
2 morcovi
½ ţelină
1 piept de pui fiert
400 ml apă
cimbru
sare
piper
200 ml smântână
2 linguri amidon
200 g făină
1 linguriţă praf de copt
3 linguri unt
100 ml lapte
pătrunjel
Cum se prepară pieptul de pui cu legume
Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până când devine sticloasă. Adaugi morcovii şi ţelina tocate şi mai ţii pe foc 3-4 minute. Adaugi pieptul de pui tocat, apa, sare şi piper, după gust. Fierbi la foc mic până se înmoaie legumele.
Combini smântâna cu amidonul şi o torni în tigaie, apoi stingi focul.
Separat, combini făina cu praful de copt şi sare. Adaugi untul şi frămânţi până când obţii o consistenţă nisipoasă. Torni laptele şi omogenizezi. Pui compoziţia peste pui şi legume, într-un strat, apoi dai tigaia la cuptor 40-45 de minute, până se rumeneşte pe deasupra preparatul. Presari pătrunjel tocat când serveşti.
