Piept de pui cu legume

pui la tigaie jpeg

Nu ai mai preparat până acum o astfel de mâncare, dar noi îţi garantăm că va fi una dintre cele mai delicioase reţete cu carne de pui.

De ce ai nevoie pentru piept de pui cu legume

1 lingură ulei

2 cepe

2 morcovi

½ ţelină

1 piept de pui fiert

400 ml apă

cimbru

sare

piper

200 ml smântână

2 linguri amidon

200 g făină

1 linguriţă praf de copt

3 linguri unt

100 ml lapte

pătrunjel

Cum se prepară pieptul de pui cu legume

Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până când devine sticloasă. Adaugi morcovii şi ţelina tocate şi mai ţii pe foc 3-4 minute. Adaugi pieptul de pui tocat, apa, sare şi piper, după gust. Fierbi la foc mic până se înmoaie legumele.

Combini smântâna cu amidonul şi o torni în tigaie, apoi stingi focul.

Separat, combini făina cu praful de copt şi sare. Adaugi untul şi frămânţi până când obţii o consistenţă nisipoasă. Torni laptele şi omogenizezi. Pui compoziţia peste pui şi legume, într-un strat, apoi dai tigaia la cuptor 40-45 de minute, până se rumeneşte pe deasupra preparatul. Presari pătrunjel tocat când serveşti.

image

Sursa https://thesuburbansoapbox.com/

https://thesuburbansoapbox.com/