Piept de raţă cu fructe

piept de rata cu fructe jpeg

Carnea de raţă este o adevărată delicatesă. Încearcă această reţetă savuroasă şi bucură-te de gustul bogat al acestei cărni.

Piept de raţă cu fructe - Ingrediente

2 piepţi de raţă sare piper 1 măr 1 ceapă 6-7 prune uscate, fără sâmburi 50 g miez de nucă 100 ml vin roşu 2-3 linguri ulei

Piept de raţă cu fructe - Mod de preparare

Crestezi piepţii de raţă doar pe partea cu piele şi îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui uleiul în tigaie şi aşezi piepţii de raţă cu pielea în jos. Îi prăjeşti 5 minute pe o parte, apoi îi întorci şi îi mai laşi 2-3 minute. Îi aşezi într-o tavă de cuptor şi torni grăsimea lăsată. Aşezi mărul şi ceapa feliate, prunele tăiate jumătăţi şi miezul de nucă. Torni vinul şi laşi carnea să se pătrundă. Din când în când, o stropeşti cu sosul din tavă.

Piept de raţă cu sos de vişine

Piept de raţă cu sos de vişine

Pulpe de raţă cu piure de mazăre

Pulpe de raţă cu piure de mazăre

Friptură de raţă, reţeta chinezească

Friptură de raţă, reţeta chinezească