Pizza calzone cu cârnaţi şi caşcaval

Pentru ca această pizza să aibă un gust deosebit, alege cârnaţi mai picanţi, deoarece se vor potrivi de minune cu spanac şi caşcaval.
De ce ai nevoie pentru pizza
Pentru aluat
2 linguriţe drojdie uscată
½ lingură zahăr
300 ml apă caldă
2 linguri ulei
455 g făină
1 praf de sare
Pentru umplutură
100 g cârnaţi
2 căţei de usturoi
120 g spanac proaspăt
200 g mozzarella sau caşcaval
1 lingură ulei
Cum se prepară pizza
Mixezi drojdia cu zahărul şi puţină apă până când se dizolvă, apoi o laşi 5 minute să se odihnească. Încorporezi maiaua în făina cernută, adaugi uleiul, sarea şi începi să torni apă, puţin câte puţin. Frămânţi 10-15 minute, până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete, dar este totuşi moale. Îl laşi să crească, într-un loc cald, până când îşi dublează volumul.
Toci cârnaţii şi-i rumeneşti în tigaie, apoi pui căţeii de usturoi tocaţi şi, după un minut, adaugi frunzele de spanac tocate. Laşi până scade zeama lăsată, apoi dai deoaprte, laşi la răcorit şi amesteci compoziţia cu brânza rasă.
Întinzi o foaie din aluat, din care decupezi cercuri mari. Pui pe o jumătate de cerc umplutură şi acoperi cu restul de aluat, apoi lipeşti bine marginile. Ungi aluatul cu ulei şi dai pizza la cuptor până când se rumeneşte uşor.