Pizza cu ardei gras
Ardeiul gras roşu conţine de două ori mai multă vitamina C decât cel verde şi cantităţi mai mari de betacaroten. Tofu sau brânza de soia se obţine din laptele de soia, căruia i se adaugă un agent de coagulare, care diferă în funcţie de ţara producătoare – clorură de magneziu sau nigari, la japonezi, calciu, clorură de calciu sau zeamă de lămâie în Statele Unite. În dietele vegetariene, dar nu numai, apare sub diverse forme: uscată, afumată, în amestec cu diferite ierburi aromatice etc. Poate fi gătită sau amestecată în salate, supe sau în alte preparate.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 500 g făină 1 g drojdie 2 linguri ulei 150 ml apă 1 praf de sare ½ linguriţă zahăr
1 ardei gras verde
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 ceapă roşie
150 g brânză tofu
sos de roşii
busuioc
Mod de preparare
Amesteci într-un castron drojdia, zahărul, puţină apă caldă şi 1 lingură de făină. Laşi maiaua să crească, apoi o adaugi peste restul de făină. Începi să frămânţi, adăugând apă călduţă, puţină sare şi ulei. Când ai obţinut un aluat omogen, îl laşi să crească. Întinzi aluatul şi-l aşezi în formă, iar deasupra pui sos de roşii, după gust, presari brânza rasă, ardeii curăţaţi şi tăiaţi felii şi ceapa julien. Dai la cuptor, 25 de minute, până se rumeneşte frumos, apoi o serveşti cu busuioc.