Plăcintă cu bere şi carne de porc

placinta cu carne de porc jpeg

Plăcintele cu carne sunt perfecte la aperitiv când nu ştii ce să mai pregăteşti. Adaugă şi bere neagră în compoziţie, iar carnea va fi mai fragedă şi mai aromată.

De ce ai nevoie pentru plăcintă cu bere şi carne de porc

1 pachet foi de plăcintă

2 linguri ulei

1 ceapă roşie

2 morcovi

1 ţelină

1 ardei

3 căţei de usturoi

180 ml pastă de tomate

1 kg carne de porc, tocată

330 ml bere neagră

pătrunjel

rozmarin

cimbru

200 g brânză tare rasă

1 ou

sare

piper

150 g unt

Cum se prepară plăcinta cu bere şi carne de porc

Încingi uleiul în tigaie, adaugi ceapa tocată, usturoiul pisat, morcovii şi ţelina tocaţi şi ardeii tăiaţi cubuleţe. Sotezi legumele 5 minute, până se rumenesc uşor la suprafaţă.  Pui carnea de porc şi amesteci până când se desface şi îşi schimbă culoarea. Pui pasta de tomate, torni berea şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute, amestecând constant. Când lichidul s-a evaporat, dai deoparte şi laşi la răcorit.

Adaugi brânza rasă, oul, verdeaţa tocată şi sare şi piper după gust, apoi omogenizezi.

Topeşti untul şi ungi jumătate din foile de plăcintă, le aşezi una peste alta într-o tavă unsă cu unt, pui umplutura şi nivelezi. Aşezi peste umplutură marginile foilor.

Ungi restul de foi cu unt şi le pui peste plăcintă, apoi o dai la cuptor până când se rumeneşte.

Sursa http://ifoodblogger.com

http://ifoodblogger.com