Plăcintă cu ciuperci
Plăcintele sunt cele mai consistente preparate, mai ales atunci când umplutura lor este bazată pe legume. Astăzi, îţi propunem o reţetă îndrăzneaţă şi foarte simplă de plăcintă cu ciuperci.
Ingrediente:
1 pachet foietaj 500 g ciuperci 200 g caşcaval 1 lingură zeamă de lămâie 2 cepe 2 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ou ulei sare piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile şi ceapa, le speli şi le tai mărunt. Le pui într-o tigaie cu ulei şi le sotezi până scade zeama. Condimentezi după gust, pui usturoiul şi opreşti focul.
După ce s-au răcit, adaugi caşcavalul ras, pătrujelul tocat mărunt, zeama de lămâie şi amesteci până se omogenizează.
Întinzi foitajul pentru plăcintă cu ciuperci, îl umpli cu compoziţia obţinută şi-l împătureşti. Ungi plăcinta cu ciuperci cu oul bătut pentru a se rumeni uniform. Dai plăcinta cu ciuperci la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
FOTO Profimedia