Plăcintă cu dovleac

Această reţetă de plăcintă cu dovleac vine de la Radu Chiracă din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente
Pentru aluat
4 ouă
18 linguri zahăr
18 linguri ulei
18 linguri lapte
24 linguri făină
2 linguriţe praf de copt
Pentru umplutură
1,5 kg dovleac ras
5-6 linguri zahăr
scorţişoară pulbere, după gust
Mod de preparare:
Căleşti dovleacul cu zahărul până scade zeama lăsată, apoi presari scorţişoară şi dai de pe foc.
Pentru prima foaie de aluat, mixezi 2 ouă cu 9 linguri de zahăr şi cu 9 linguri de ulei. Mixezi după fiecare. Adaugi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de făină amestecată, în prealabil, cu o linguriţă de praf de copt. Răstorni aluatul în tava tapetată şi îl dai la cuptor 10-15 minute.
Între timp, pregăteşti foaia a doua cu ingredientele rămase. Scoţi tava, răstorni dovleacul călit, apoi foaia a doua de plăcintă. Dai din nou tava la cuptor încă 40-45 de minute.
FOTO: Arhivă personală