Plăcintă cu mere

Merele sunt considerate superaliment pentru că întăresc organismul, reduc colesterolul şi previn îmbătrânirea prematură. Aşadar, o plăcintă cu mere după o reţetă tradiţională e tot ce are nevoie familia ta pentru a-şi lua o parte din aportul zilnic de vitamine.
Ingrediente Plăcintă cu mere
Pentru aluat:
- 1 pachet aluat foietaj dulce Bella
Pentru umplutură:
- 1 ½ kg mere
- 1 cană nucă măcinată
- 1 cană zahăr tos
- 1 lingură pulbere scorţişoară
Pentru decor:
- zahăr pudră
Citeşte şi: Pască cu brânză şi stafide
Mod de preparare Plăcintă cu mere
Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai prin răzătoarea mare. Le aşezi într-o cratiţă şi le pui la foc mic 10-15 minute. Iei cratiţa de pe foc şi amesteci bine cu zahărul (opreşti 2 linguri) şi nuca măcinată. Laşi să se răcească
Împarţi aluatul foietaj dulce Bella în două părţi egale. Întinzi o foaie în tava tapetată, torni umplutura de mere, presari scorţişoară şi acoperi cu cealaltă jumătate de aluat foietaj dulce Bella.
Pui plăcinta cu mere în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 40 de minute. După ce s-a rumenit, laşi să se răcească în tavă 20 de minute, o presari cu zahăr pudră şi o tai pătrate.