Pasca este un desert româneasc pe care românii îl adoră la masa de Paşte şi pe care orice gospodină îl prepară o dată pe an, de Învierea Domnului. Ştiai că pasca este numită şi „pâinea săracilor“?

Ingrediente pentru pasca cu brânză şi stafide

  • 1 kg brânză dulce 
  • 200 g zahăr
  •  200 g griş
  •  100 ml lapte
  •  100 g unt 
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt 
  • 150 g stafide

Citeşte şi:  Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

Mod de preparare 

Amesteci brânza cu zahărul şi laptele. Adaugi untul moale, ouăle, grişul şi praful de copt. Omogenizezi bine ingredientele. La final, adaugi stafidele. Torni aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili şi unsă cu unt. Coci pasca 40 de minute, la 180 °C. O decorezi cu bomboane după plac.

 

 

Loading...