Plăcintă cu pere şi stafide

Pear Pie jpeg

Te vei îndrăgosti de această plăcintă de pere cu stafide.

Ai nevoie de

Pentru aluat

100 g unt

250 g făină

100 g zahăr pudră

6 linguri apă

1 ou

Pentru cremă

75 g unt moale

75 g migdale măcinate

75 g zahăr pudră

1 ou

2 linguri făină

2 linguriţe lichior

3 pere

100 g stafide

Pentru sirop

50 g zahăr

50 ml apă

1 linguriţă scorţişoară

1 lămâie

Cum se prepară

Mixezi untul cu zahărul pudră până obţii o cremă. Adaugi oul şi amesteci până se încorporează. Torni apa, presari făina şi continui să amesteci până obţii un aluat moale şi lipicios. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider cel puţin 30 de minute.

Întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină şi-l frămânţi. Îl tai în două, astfel încât să ai o bucată mai mare decât cealaltă. Porţia mai mare o întinzi pe o tavă cu pereţii detaşabili, o înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi o dai la cuptor 10 minute.

Pentru cremă, mixezi untul moale cu zahărul pudră. Separat, baţi oul, apoi îl adaugi la compoziţia cu unt şi amesteci până se omogenizează. Pui făina şi migdalele măcinate şi amesteci din nou. La final, adaugi lichiorul şi laşi compoziţia 10 minute.

Perele le cureţi de seminţe şi cotor, le feliezi şi le pui într-un castron adânc. Pentru sirop, amesteci toate ingredientele şi le pui la foc mic până când se topeşte zahărul. Ulterior, măreşti flacăra pentru ca siropul să se îngroaşe, apoi îl torni peste feliile de pere.

Crema o pui peste blat, adaugi feliile de pere, stafidele şi decorezi cu restul de aluat de la frigider. Dai din nou tava la cuptor 35 de minute, până se rumeneşte tarta.