Plăcintă delicioasă cu şuncă şi caşcaval

palcinta sunca png

Perfectă pentru zilele în care ai invitaţi sau ca şi gustare apetisantă între mese, plăcinta cu şuncă şi caşcaval nu va rămâne prea mult în farfurii.

Ingrediente

2 aluaturi foietaj

350 g şuncă, tăiată cubuleţe

130 g caşcaval sau brânză cheddar

1 ou bătut cu 1 lingură de apă, pentru uns

Mod de preparare

Laşi aluatul la decongelat. Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Întinzi bine o foaie de aluat şi presari pe ea jumătate din cantitatea de şuncă şi jumătate din cantitatea de caşcaval ras. Laşi puţin spaţiu liber către margini, pe care le ungi cu puţin ou.

Aşezi a doua foaie de aluat deasupra compoziţiei, presând uşor capetele cu degetele. Crestezi uşor cu un cuţit, din loc în loc. Ungi aluatul cu oul rămas. Aşezi plăcinta pe grătarul din mijloc al aragazului şi dai la copt 20 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://www.aboutamom.com